Ons Bedrijf

Machinefabriek Kortenoord BV is uw flexibele en betrouwbare partner in metaalconstructies, machinebouw en industriële dienstverlening. Wij bieden een veelzijdig klantspecifiek dienstenpakket. Ons doel is om de opdrachtgever geheel te ontzorgen door verantwoording te nemen voor het gehele realisatieproces van engineering tot fabricage en montage op locatie. Door onze compacte organisatiestructuur en brede vakdiscipline zijn wij in staat om snel en doeltreffend in te spelen op de wensen van onze opdrachtgevers. Kortom, bij Kortenoord staat de klant centraal!

Historie van vakmanschap en flexibiliteit
Ons bedrijf is in 1935 ontstaan als onderhouds- en constructiewerkplaats van het toenmalige Rotterdamse aannemingsbedrijf E. Blok BV.
In de loop der jaren specialiseerde het bedrijf zich in staalconstructies, machinebouw, industriële installaties en overheidsprojecten. In 1981 werd het bedrijf verzelfstandigd tot Machinefabriek Kortenoord BV en werd de focus gericht op industriële projecten en dienstverlening in het Europoort-Botlek gebied. Sinds de management buy-out van de huidige bedrijfsleiding in 1998 is Kortenoord gevestigd op onze bedrijfslocatie in Gouda.

Betrokken en verantwoord ondernemen
Kortenoord hecht grote waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ons VGM/HSE-systeem waarborgt veiligheid, gezondheid en millieubeheer en is VCA**-gecertificeerd. Wij werken vanzelfsprekend conform de actuele kwaliteitsnormen, toegespitst op de bedrijfspecifieke wensen van onze opdrachtgevers. Wij zijn EN1090-gecertificeerd en ons productiebeheersysteem is TÜV-gecertificeerd. Wij investeren continu in kennis en vakmanschap van onze medewerkers en zijn erkend leerbedrijf. Onze vakmensen beschikken over de gewenste vakdiploma's en zijn ruim gekwalicifeerd in hun vakgebied. Onze financïele administratie is SNA- en VRO-gecertificeerd.